Fajnové vepřové role: S jemnou smetanovou omáčkou, cibulkou a žampiony jsou opravdu skvostně!
-
Příprava5 min.
-
Vaření14 min.
-
Porcí3
-
Zhlédnutí1 454
Dnes jsme si pro Vás připravili báječný recept na opravdu chutné vepřové role.
V kombinaci s touto smetanovou omáčkou a žampiony chutnají skvěle!
Recept je naprosto jednoduchý!
Budeme potřebovat následující ingredience:
- 400 gramů vepřové krkovičky
- 250 gramů cibule
- 300 gramů zakysané smetany
- 150 gramů hladké mouky
- 1 lžičku mleté papriky
- svazek čerstvého kopru
- 2 lžičky mletého pepře
- 2 lžíce octa
- 1 lžičku soli
- 1 lžíci cukru
- 4 lžíce slunečnicového oleje
Takto budeme v receptu postupovat:
- Nejprve si naporcujte maso. Nakrájejte jej na plátky silné cca 1 cm. Potom je osolte a opepřete podle chuti z obou stran.
- Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na poloviční kroužky. Umístěte do mísy, pokapejte octem, osolte, opepřete, ocukrujte a vsypte nasekaný čerstvý kopr.
- Všechny ingredience dobře promíchejte a nechte marinovat deset minut. Nyní polovinu cibulové směsi pokladte na kořeněné vepřové plátky a srolujte do rolí. Maso můžete upevnit párátky. Nakonec rolky obalte v části hladké mouky a zprudka osmažte na pánvi s trochou oleje (dozlatova).
- Kompletizace a dokončování pokrmu
Nyní si opečené rolky vyndejte do mísy a ve výpeku osmahněte zbytek hladké mouky. Také vsypte polovinu marinované cibule, pokapejte zakysanou smetanou, přidejte mletou papriku a důkladně promíchejte, abyste získali směs bez hrudek - Ke konci přehřívání omáčky vlijte trochu smetany, vsypte hrst kopru a vzápětí získáte lahodnou omáčku.
- Do ní vložte masové role, a ještě chvíli poduste pod pokličkou.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: takprosto.cc/otbivnye-s-lukem
Vyzkoušejte také:
Doslova jako z cukrárny: Ořechový krémeš s banány je pamlsek pro celou rodinu!
Toto jsou skvělé tvarohové košíčky s bílou čokoládou, které jsme si zamilovali!
Leave a Review